glasänglar
Marias änglar på jorden


Bildgalleri
- Ängelmotiv på glaskulor
- Ängelmotiv på glasprismor
- Ängelmotiv på planglas
- Ängelmotiv på blåst glas
- Ängelmotiv på glas smycken
- Ängelfigurer i klarglas
- Ängelfigurer i glas med färg
Gästbok
Index
Mina andra hemsidor

 


Om Maria Feuk (fd.Tingsund)

Jag arbetar idag stort sätt endast på beställning och bara ytterst få
glasmodeller säljer jag genom present- och hantverksbutiker eller på mässor.

Glas DeCo har funnits sedan 1999. Jag har glaset både som levebröd och hobby, och jag älskar mitt arbete som är både omväxlande och kreativt. Förutom den omfattande glasutbildningen i Orrefors har jag gått även på olika glaskurser.

Jag slipar, blästrar, graverar och fusar glas, dvs jag gör allt arbete själv, endast det blåsta glaset köper jag färdigt som jag gör motiven på, t.ex. glaskulor, vaser, skålar och liknande. Glasänglarna gör jag från början till slut och självklart skapar jag alla motiven själv.

Jag växte upp i en konstnärsfamilj och har alltid haft intresse för konst och hantverk. Jag fick förstås en genomgående konstutbildning under uppväxten och prövat på att arbeta med det flesta material. Jag har slipat mitt första glas vid 14 års åldern då jag gick på en estetisk linje på gymnasiet med keramik och glasslipning som tillvalsämnen. Sedan fick jag en utökad utbildning i Orrefors då jag även blåste glas förutom alla bearbetningstekniker. Efter det brinner jag för glas, det är ett fantastiskt material att arbeta med.

Som ett litet företag är det särskilt viktigt för mig att ge en god service och att vara pålitlig på alla sätt.

- Delvis arbetar jag konstnärligt, d v s designar form, färg och motiv på blåst glas i samarbete med olika glashyttor, samt graverar och slipar unika pjäser på både kristall och planglas med egna motiv i ett enda exemplar. Jag har genomsnitt en större utställning/per år, och är medlem i flera konsthantverksföreningar.
   
- Jag får beställningar från såväl privatpersoner som från företag. Det kan betyda att kunden skickar eget foto, eller också att kunden ber mig att välja och kombinera motiv och utseende. Det kan vara allt från unika porträtt till serier med t.ex.släktvapen.
   
- Jag gör även original till dekaler, det innebär att jag kan göra även större serier med logotyper, monogram mm, till både privatpersoner, föreningar, Svenska Kyrkan och företag. Dessutom förser jag sådana butiker som vill sälja presentartiklar från mig med t.ex. glasprismor, glaskulor och glasänglar.

Maria Feuk (fd.Tingsund)upp