glasänglar
Marias änglar på jorden


Bildgalleri
- Ängelmotiv på glaskulor
- Ängelmotiv på glasprismor
- Ängelmotiv på planglas
- Ängelmotiv på blåst glas
- Ängelmotiv på glas smycken
- Ängelfigurer i klarglas
- Ängelfigurer i glas med färg
Gästbok
Index
Mina andra hemsidor

 Jag inte bara handgraverar utan kan slipa, blästra, fusa glas, och är insatt även i andra tekniker, så möjligheten att göra just det motiv som du önskar på just det glas du väljer är väldigt stor.
bröllopspresenter graverade kristallglas Namngravyrerna går till så att jag gör ett vektoriserat original i datorn, och skickar till en skärplotter som skär ut dekalerna i det typsnitt, storlek och utseende som kunden önskar. Jag tejpar denna dekal sedan på glaset som är ju svårare ju rundare glaset är. Sedan pillar jag bort bokstäverna, maskerar hela glaset (ju större glas, desto mer tid och materialkostnad) och sedan blästrar de frilagda ytorna tills de ger vacker relief. Sedan tar jag bort hela maskeringen, diskar, torkar och packar glasen.
Jag har bl.a. en slipmaskin med diamantslipskivor i olika profiler som gör att jag kan slipa både tunna linjer, hjärtmönster, blad eller halvmånar mm. Sådana slipningar har en något blankare yta och kan kombineras
med blästrad yta.
handslipad glasängel
handgravyrer görs  professionellt När jag handgraverar änglarna, använder jag små diamantstift, liknande tandläkare använder. Det är tidskrävande och pilligt jobb.
Jag jobbar även på planglas, då skär jag själv ut glaset i rätt mått, kantslipar och gör motivet efteråt. Planglas lämpar sig inte för handgravyr, men det går att blästra och slipa.
skär och kantslipar glas
På denna sida finns endast ett fåtal bilder som kan ge idéer och inspiration
för att hitta den perfekta gåvan.
Det finns alltid möjlighet att överraska.
Personliga presenter har en magisk kraft.
Du kan självklart beställa eget motiv också.


upp